ZATERDAG 7 APRIL 11:00-15:00 uur - Landgoed Duivenvoorde, Voorschoten
15 jaar festival op Duivenvoorde
 Wist u dat het festival en Kasteel Duivenvoorde al 15 jaar nauw verbonden zijn? Het allereerste festival in 2003 bestond uit drie concerten in één weekend op het kasteel..Sindsdien is het festival gestaag gegroeid en heeft het inmiddels al lange tijd zijn wortels in Den Haag. Het adellijke kasteel en zijn prachtige Marotzaal zijn steeds een vast onderdeel gebleven en nog altijd is het een geliefde Haagse buitenplaats bij onze bezoekers! Om deze duurzame samenwerking extra luister bij te zetten willen we onze bezoekers graag iets bijzonders bieden door ze dit keer gelegenheid geven kennis te maken met de schatten van landgoed.

Duivenvoorde is uniek. Het kasteel en woningen op het landgoed worden nog steeds bewoond en de wortels van het landgoed gaan terug tot in de 13de eeuw. Op zaterdag 7 april 2018 staat Classical Encounters in de huiskamers van landgoedbewoners rondom het kastee Het publiek wandelt over het landgoed en beluistert korte concertjes bij bewoners thuis. Er zijn rondleidingen in het kasteel en tussendoor biedt het nieuwe Paviljoen 'Hof van Duivenvoorde' – gelegen in een ommuurde boomgaard nabij het kasteel - de nodige horecamogelijkheden.

In de pronkzaal van het kasteel - ontworpen door hofarchitect Daniel Marot – kunt u drie prijswinnaarsconcerten bezoeken. Het Nederlandse Vioolconcours is bij deze editie onze partner op het gebied van talentontwikkeling. U hoort recitals van de winnaar van de categorie Oskar Back en van de winnaar van de categorie Davina van Wely. En een van de zogenoemde Performance Acts (een onderdeel in de 2e ronde van het Oskar Back concours waar de kandidaten een interdisciplinair onderdeel moeten bedenken en presenteren) mag acte-de -présence geven. Alles bij elkaar een uniek mini-festival binnen ons festival dat u niet mag missen! Kaarten voor dit onderdeel zijn vanaf nu te koop.


Editie 2018 'For the Love of Music' - 4 t/m 8 april