Over Internationaal Kamermuziekfestival Den Haag

Artistiek leider: Eva Stegeman

Missie en artistieke drijfveren
Beleving en innovatie vormen de artistieke uitgangspunten van het Internationaal Kamermuziekfestival Den Haag. Het festival wil een inspirerend platform bieden: een ontmoetingsplek voor kamermuziekliefhebbers en een broedplaats voor creatief avontuur. De artistieke keuzes zijn erop gericht de zeggingskracht van de muziek optimaal tot zijn recht te laten komen.

Topkwaliteit
Topkwaliteit op het podium is het vertrekpunt. D
e kenner herkent de kwaliteit van de musici en waardeert – net als de ‘beginner’- het pakkende verhaal dat wordt verteld en de passie waarmee wordt gemusiceerd. Verrassende uitvoeringsvormen heffen barrières van de traditionele concertpraktijk op en verleiden tot 'reikhalzen'; een betrokken en ademloos luisterend publiek zien we als een onmisbare partner.

Programma
De rijkdom van meerdere eeuwen kamermuziekrepertoire combineren we graag met een vernieuwende presentatie - waarbij het experiment niet wordt geschuwd - mits vorm en inhoud elkaar aanvullen. We bedienen liefhebbers met een hoogwaardig kamermuziekaanbod en tonen jongeren dat kamermuziek meer is dan 'muziek van lang geleden'. We willen het kamermuzikale erfgoed doorgeven aan een zo breed mogelijk publiek en dagen componisten en jonge musici uit hun verhaal te delen. 
Jongeren hebben onze speciale aandacht. We ontwikkelen educatieve programma’s en het speciaal op hen afgestemde jaarlijkse Late Night Concert.

Verrassende programmaformules op bijzondere locaties
Kamermuziek floreert in een intieme setting. Het festival bespeelt kamermuzieklocaties als de Nieuwe Kerk in Den Haag en Kasteel Duivenvoorde, maar strijkt ook neer op minder voor de hand liggende locaties, zoals De Electriciteitsfabriek, De Vereeniging, musea, winkels en het prachtige verscholen stadspaleis het Spaansche Hof. Het festival kiest ook locaties die gewoonlijk niet toegankelijk zijn voor publiek, zoals huiskamers en ambassades. Waar mogelijk sluit de locatiekeuze aan bij het thema.

Download de jaarverslagen en jaarcijfers

Jaarverslag 2014.pdf
Jaarcijfers 2014.pdf
Jaarcijfers 2015.pdf
Jaarcijfers 2016.pdf


Share |