Vlammenspel

Georg Friedrich Händel – Music for the Royal Fireworks, ouverture
Jeroen op de Beek – Game of Fire
Ludwig van Beethoven – Die Geschöpfe des Prometheus, finale
Manuel de Falla – El amor brujo, Rituele vuurdans
Igor Stravinsky – De Vuurvogel, Berceuse en finale
Viotta Jeugdorkest o.l.v. Coen Stuit

Presentatie van Vlammenspel, een compositieproject met Micha Hamel
Viotta Jeugd Sinfonietta o.l.v. Micha Hamel

Jong geleerd is oud gedaan. Dat geldt natuurlijk ook in de muziek. Weinig is zo hartverwarmend als een concert door een superenthousiast jeugdorkest. In Vlammenspel speelt het Viotta Jeugdorkest muziek van Händel, Stravinsky, De Falla en Beethoven. Ook zetten ze een gloednieuw stuk van een medeorkestlid op hun lessenaars: Game of Fire van Jeroen op de Beek, nog maar 13 jaar oud.

Na de finale uit Stravinsky’s Vuurvogel presenteren de musici van Viotta Jeugd Sinfonietta het eindresultaat van de compositieworkshop Vlammenspel. Tijdens dat educatieproject hebben de orkestleden onder leiding van componist en dirigent Micha Hamel een nieuw stuk voor groot ensemble ‘gecomponeerd’, rond het sprookje De Vuurvogel.

Dit concert vindt plaats in de indrukwekkende turbinehal van de Electriciteitsfabriek – tegenwoordig een hippe theater- en ­concertzaal.

Workshop Vlammenspel
10.00 - 16.00 uur – Nutshuis

Wie de workshop wil bijwonen is van harte welkom. De leden van Viotta Jeugd Sinfonietta werken aan een stuk van tien minuten voor groot ensemble. Met Micha Hamel wisselen ze klankideeën uit die in een grafische partituur terechtkomen.

Viotta Jeugdorkest
Coen Stuit > dirigent

Viotta Jeugd Sinfonietta
Micha Hamel > dirigent

Normaal € 10,– | Ooievaarspas en jongeren t/m 27  € 5,–

Share |