High Tea Concert - La Mer

Frank Bridge - Fantasie voor pianotrio H 79 in c
Claude Debussy - La Mer
(bewerking voor pianotrio van Sally Beamish 2014, Nederlandse première)
Maurice Ravel - Pianotrio

Muziekkenners zijn het er unaniem over eens. Geen componist heeft een mooier muziekstuk aan de zee gewijd dan Claude Debussy. Met La Mer schreef hij een grandioos en magisch orkestwerk. Je ziet de kleurschakeringen in het water voor je ogen veranderen. Je hoort het schuim op de golven. Je ruikt de zilte lucht. En je wordt daadwerkelijk omvergeblazen in de storm die door het slotdeel raast.

Een klein wonder heeft zich voltrokken. De Engelse componiste Sally Beamish heeft het orkest van Debussy terugvertaald naar pianotrio. En het meesterwerk is in al zijn rijkdom overeind gebleven. Vol trots presenteren wij de Nederlandse première van deze nieuwe versie. Trio Apaches combineert La mer met twee geweldige stukken uit dezelfde periode: de Fantasie van Frank Bridge en het trio van Ravel.

Over Trio Apaches
Het Britse Trio Apaches musiceert. Het ensemble bestaat uit drie Britse topmusici die als solisten cd’s uitbrengen en optreden met de beste orkesten. De violist Matthew Trusler stond als solist voor het London Philharmonic en het City of Birmingham Symphony Orchestra. De cellist Thomas Caroll speelde soloconcerten met alle grote orkesten in Londen en het wereldberoemde orkest van de Bayerische Rundfunk. De pianist Ashley Wass deelde als solist met Simon Rattle het podium.  ‘Apaches’ is het Frans voor ‘hooligans’. Het was de geuzennaam waarmee Ravel, Stravinsky en De Falla rond 1910 het Parijse muziekleven opschudden. Lees meer over Trio Apaches.

Neem een zelfgebakken taart mee
In dit high-tea-concert serveren we door het publiek gebakken taarten.
Wie een zelfgebakken taart meeneemt krijgt een derde kaartje gratis.

Trio Apaches:
Matthew Trussler > viool | Thomas Caroll > cello | Ashley Wass > piano

Normaal € 30,– | Uitpas € 27,50 | Studenten/ooievaarspas € 15,– | Jongeren t/m 27  € 11,–

Share |