Wonderland - inclusief drankje

Precies 150 jaar geleden alweer schreef Lewis Carroll een van de mooiste kinderboeken aller tijden: Alice in Wondeland. Alice valt in een konijnenhol en komt terecht in een parallelle wereld waar alles anders is. Het surrealistische verhaal inspireerde niet alleen filmmakers als Walt Disney, maar ook verschillende componisten. De Amerikaan David del Tredici wijdt zelfs zo’n beetje zijn hele oeuvre aan deze tijdloze klassieker.

De violist Matthew Trussler en de pianist Ashley Wass – van het Trio Apaches – kwamen op het lumineuze idee dertien componisten te vragen hun favoriete hoofdstuk uit het boek op muziek te zetten. Het leverde betove­rende, ontroerende en knotsgekke stukken op. U beluistert ze in combinatie met een beknopte versie van Alice in Wonderland die de bekende schrijver Louis de Bernières speciaal voor dit programma heeft geschreven. Pianist Ashley Wass leest voor (in het Engels). Bekijk de speciale website voor dit programma.

P.S. De composities zijn van Roxanna Panufnik, Mark Anthony Turnage, Stuart MacRae, Poul Ruders, Howard Blake, Carl Davis, Stephen Hough, Richard Dubugnon, Ilya Gringolts, Colin Matthews, Gwilym Simcock en Augusta Read Thomas.

Matthew Trussler > viool
Ashley Wass > piano

Normaal € 15,– | Uitpas € 12,50 | Studenten/ooievaarspas € 7,50 | Jongeren t/m 27  € 7,50


Share |